Bedrijfsfietsplan.  (voor NFP en andere organisates muv Bike & Business)

 

Bij Fietssportief is het mogelijk een fiets aan te schaffen in het kader van het Bedrijfsfietsplan. Dit is mogelijk geworden door dat Fietssportief zich heeft aangesloten bij de organisatie Nationale Fiets Projecten.

 

Fietssportief verkoopt sportieve fietsen zoals mountainbikes, trekkingbikes en racefietsen tegen zeer gunstige prijzen en van uitstekende kwaliteit.

De korting kan op lopen tot 42 % belastngvoordeel, dat houdt dus in dat je in principe een nog duurdere fiets kunt aanschaffen voor een zeer goede prijs.

 

Voordelen van Fietssportief zijn: 

  • Laagste prijsgarantie Benelux
  • Géén tussenpersonen, direct vanaf de fabriek uit Duitsland 
  • Levering uit voorraad, meestal binnen 1 week alles afgehandeld
  • De beste service, zie o.a. bij Gratis: Plus Service Pakket
  • Vakkundig personeel in winkel en werkplaats

 

Attentie aub: Als je een fiets via deze site besteld die je graag opgestuurd wilt krijgen en je wilt tevens accessoires bestellen, dan graag deze bestelling plaatsen op www.fietssportiefonderdelen.nl.  En dan graag bij de opmerkingen het bestelnummer van de bestelde fiets erbij noteren. Dan voegen wij de twee bestellingen voor je samen.

Of ze ook samen in één pakket verstuurd kunnen worden hangt van de producten af, we nemen geen risico waardoor er lakschade kan onstaan. En dan komen er dus bij aparte verzending € 5,95 verzendkosten bij.

 

Mogelijkheid 1:

Jouw werkgever heeft voldoende aan alléén onze factuur.

Dan kan je als je de fiets hier zelf opgehaald en betaald hebt deze meteen meenemen of je bestelt via de site en je laat hem op sturen en je geeft daarna de factuur die je per mail ontvangt nadat de fiets bezorgd is bij je werkgever af. Deze handelt het dan verder rechtstreeks met jou af.

Mocht je vooraf een offerte nodig hebben dan kan je die via mail aanvragen. In die mail aangeven op welke naam en wat er verder vermeld moet worden op de offerte. Bij de bestelling of reservering om af te halen hoef je verder niets te vermelden over het gebruik van NFP. Dat gaat dan namelijk buiten ons om.

 

 

Mogelijkheid 2:

Je krijgt via jouw werkgever een groen, geel of wit formulier van het NFP wat vooraf ingevuld moet worden ter goedkeuring.

Dan werkt het als volgt.

  • Je kan het formulier geheel zelf invullen. Persoonlijke- en werkgevergegevens invullen. Verder de  gegevens van ons invullen. Het merk is Xtrail. Artikelnummer is nvt. Levering is per direct via de leverancier. Het bedrag wat de fiets op de site kost invullen. Je kan evt. voor 240,= euro fietsbonnen aanvragen die verspreidt over 3 jaar gebruikt kunnen worden OF eenmalig 82,= euro aan accessoires opvoeren die je meteen bij de aanschaf van de fiets kan laten monteren.
  • De fiets in de juiste maat via de site bestellen en bij opmerkingen vermelden dat het om een fiets in het kader van het Bedrijfsfietsplan (NFP) gaat.  Verder aanvinken of het om een afhaler of een verzending gaat.
  • Het ingevulde formulier van het NFP afgeven bij  je werkgever.
  • NFP stuurt binnen enkele dagen ons de goedkeuring toe. Als die binnen is krijg je van ons bericht dat je de fiets in het weekend kunt komen afhalen. De 15 % (meer hierover lees je beneden bij de schuine tekst)  kan je dan in onze zaak contant betalen maar ook pinnen. Of indien je hem wilt laten opsturen, dan krijg je bericht welk bedrag nog bijbetaald mag worden via bankoverschrijving alvorens we de fiets kunnen versturen.
  • Lees voor wat er bijbetaald moet worden ALTIJD even de schuin gedrukte tekst hier onder, om misverstanden te voorkomen.

 

Hoe bereken je wat je bij ons zelf bij moet betalen.

 

Voorbeeld 1,

De fiets kost op de site precies het maximale bedrag van 749,= euro.

Wij krijgen dan 636,65 euro ( 85%) van het NFP  overgemaakt.

Dat bedrag tellen we van de verkoopprijs van de fiets af en dan is het verschil 112,35 euro.

Dan betaal je in de winkel 112,35 euro aan ons. 

 

Wij tellen niet zoals veel van onze collega's een bruto advies verkoopprijs of wat dan ook als het om een fiets gaat in het kader van het NFP, maar net zo goed zoals bij al onze klanten onze lage prijsgarantieprijs, alleen zit daar géén ruimte meer in om die 15 % commissiekosten die het NFP ons in mindering brengt te bekostigen.

 

Dus 85 % maakt NFP over naar ons en de 15 % commissiekosten komt voor rekening van de klant. En wij ontvangen dus te samen in dit voorbeeld nr 1 op deze manier de 749,= euro die de fiets toch echt moet kosten om het hier draaiende te houden. Als je het hier niet mee eens kunt zijn, sorry, dan zul je naar een collega van ons moeten gaan. Met ons hier over in discussie gaan heeft totaal geen zin en zonde van de tijd.

 

Als we de fiets moeten opsturen maak je de 112,35 euro ( 15 % van 749,= euro) aan ons over plus de verzendkosten natuurlijk.

 

Wij proberen in alles wat we doen zo transparant mogelijk en eerlijk te zijn. Dus wij hanteren voor iedereen in élk geval, altijd dezelfde lage verkoopprijs. Tevens kunnen we ook niet op het formulier wat ter goedkeuring naar het NFP gaat een andere prijs vermelden, onterecht accessoires toevoegen of wat dan ook. Door onze eerlijke werkwijze menen wij het voordeel dat het NFP oplevert zo lang mogelijk te kunnen waar maken, zodat ook klanten die na jou nog gebruik willen maken van deze mooie regeling ook nog bij ons in de zaak terecht kunnen.

 

Voorbeeld 2,

De fiets kost meer als het maximale bedrag, bijv. 849,= euro.

In dit geval krijgen we dan ook slechts 85% van 749,= euro is 636,65 euro van het NFP overgemaakt.

Als we dan van de 849,= euro wat de fiets moet kosten 636,65 euro aftellen dan komen we dus 212,35 euro te kort. En dat bedrag kan je dus hier in de winkel bij betalen of overmaken (plus evt. de verzendkosten)

 

Voorbeeld 3,

De fiets kost minder als het maximale bedrag, bijv. 349,= euro.

In dit geval krijgen we dan 85% van 349,= euro is 296,65 euro van het NFP overgemaakt ipv 349,= euro. Dan is het verschil 52,35 euro wat bij betaalt moet worden.

 

 

Hoe werkt het in combinatie met accessoires?

 

Voorbeeld A,

Je hebt bij het NFP alleen de fiets opgegeven, maar je koopt  wel voor 135,= euro accessoires.

 

Fiets kost bijv.                             749,=

Accessoires                             +135,=

                                                  --------

Totaal                                          884,=

Vergoeding NFP                        -636,65   (85% van de max. 749,= fiets)

                                                  ---------

Bijbetaling                                  247,35

                                                  ======

 

Voorbeeld B,

Je hebt bij het NFP een fiets voor 749,= euro en de 82,= euro aan accessoires opgegeven.

 

Fiets kost bijv.                             749,=

Accessoires                             +135,= Totaal gekochte accessoires

                                                  --------

Totaal                                          884,=

Vergoeding NFP    fiets            -636,65   (85% van de max. 749,=  euro fiets)

Vergoeding  accessoires        -   82,=     ( wij ontvangen 90% = € 73,80)

                                                  ---------

Bijbetaling                                  165,35

                                                  ====== 

 

 

Compleet fietspakket mét belastingvoordeel

Doe je mee aan het NFP Fietsplan dan heb je belastingvoordeel op je nieuwe fiets. Dit voordeel is afhankelijk van jouw inkomstenbelastingtarief. Kijk voor jouw tarief op je loonstrook.

Je hebt niet alleen voordeel op de fiets, ook sluit je met belastingvoordeel een fietsverzekering af en schaf je evt. belastingvrij  Nationale Fietsbonnen aan (t.w.v. €  240,00) bestemd voor fietsaccessoires en onderhoud. Je kan kiezen uit de mogelijkheid; Geen accessoires meetellen, eenmalig 82,= euro aan accessoires direct of over drie jaar verdeeld voor 240,= euro aan fietsbonnen opgeven.

 

- Voorbeeld -

Je betaalt de fiets bijvoorbeeld met overuren, waardoor je belastingvoordeel hebt.

Hierdoor betaal je voor een fiets van € 700,00, netto ongeveer € 400,00!

Jouw werkgever kan hier meer over vertellen.

 

Doet jouw werkgever nog niet mee?

Het is wel belangrijk dat jouw werkgever mee doet aan het NFP Fietsplan. Doet hij nog niet mee? Attendeer hem dan snel op het NFP Fietsplan.