Vul hier uw E-mailadres in:

Verzenden

Home / Winkel / Nieuws / Bergrace Oosterbeek

Bergrace Oosterbeek


Een week van intensieve trainingen werd zondag afgesloten met de derde wedstrijd van de Bergrace

in Oosterbeek. Na de afgelopen dagen was de wedstrijd vooral bedoeld als extra trainingsprikkel richting het NK.

In de startlus kon Rik naar de voorste posities rijden om als vijfde de eerste volle ronde in te gaan. Toch was het gevoel niet echt super. Hij kreeg last van misselijkheid en kon zijn goede start geen gevolg geven. Hierdoor verloor hij de aansluiting met de kopgroep van drie renners en kwam in een grotere groep te rijden met oa. Maikel Govaerts, de nummer twee van het tussenklassement en de nieuwelingen Sjoerd Bax en Marvin Bovendorp. Deze groep viel al snel uit elkaar doordat Sjoerd Bax vol gas gaf in een poging om naar de koplopers toe te rijden. Ook Marvin Bovendorp sprong achter Sjoerd aan. Rik kon op dat moment niet volgen en kwam in een uitgedund groepje te rijden met oa weer Maikel Govaerts die blijkbaar ook geen beste dag had.

 

In het tweede deel van de wedstrijd ging het gelukkig iets beter en daardoor wist Rik uit de groep weg te rijden en kon hij terug bij Marvin komen. Deze moest de zware inspanningen van de eerste ronden bekopen en kreeg serieus te maken met de man met de hamer. Een versnelling van Rik op één van de langere beklimmingen was voldoende om hem eraf te rijden. Helaas was het gat naar de andere renners voor hem te groot, zodat Rik uiteindelijk op een 8e plaats eindigde.

Voor het tussenklassement deed hij toch nog goede zaken door van de 7e naar de 5e plaats op te klimmen. Ook Sjoerd Bax kon door zijn goede presatie (hij werd keurig 4e) in dat klassement opschuiven en staat nu op een kleine twintig seconden van Rik op de 7e plaats.