Vul hier uw E-mailadres in:

Verzenden

Home / Winkel / Nieuws / Groesbeek, Rik Jansen

Groesbeek, Rik Jansen


In de thuiswedstrijd vandaag in Groesbeek kon Rik goede zaken doen in het klassement van de MTB Topcompetitie. Hiervoor moest hij dan wel bij de top drie rijden (en als het even kon zelfs beter ).

 

In de ochtend werd ook de nieuwe Xtrail / Fietssportief teamkleding vlak voor het inrijden (om 8.00 uur!) uitgereikt door Paul en na een snelle omkleed actie, verscheen Rik in de mooie rood-wit-zwarte Xtrail outfit om deze gelijk aan een flinke “moddertest” te onderwerpen bij het inrijden.

 

Het parcours kende geen verrassingen want Rik had al een paar keer de ronde kunnen verkennen in de afgelopen weken. Wel had de regen die gisteren de hele dag viel het rondje nog zwaarder gemaakt. Ook de keuze van de banden was lastig, maar uiteindelijk toch gekozen voor de racekings omdat de dag ervoor in de regen de wedstrijd bij de amateurs was gewonnen door Licht Verzetter Gijs Derksen. Hij reed ook op de racekings en gaf aan dat dit goed was te doen.

 

Bij de start stonden de renners allemaal opgesteld in het “drijfzand” van de motorcrossbaan. Rik kon vanaf de eerste rij beginnen en besloot om het eerste stuk door de drassige zandgrond eerst te rennen om vervolgens na 100 meter op de fiets te springen. Dit ging goed, want hij nam zo de koppositie en reed als eerste de singletracks op.

 

In de eerste ronde kon hij een kleine voorsprong nemen op zijn achtervolgers Kjell van den Boogert en Lehvi Braam. Daarachter werden de verschillen al snel groter. Het leek er dus op dat de namen voor het podium al bekend waren. Alleen de volgorde nog niet. Jammer genoeg kreeg Rik na een half uur koers een  hongerklop, waardoor hij niet meer voluit kon rijden. Lehvi en Kjell kwamen zo snel weer terug bij hem en het leek er zelfs op dat Rik zou moeten lossen. Gelukkig had hij nog net een halfleeg gelletje kunnen aanpakken, waardoor het langzaam weer iets beter ging. Samen met Lehvi reed hij zo weer weg van Kjell.

 

Na een paar keer stuivertje wisselen kwamen Rik en Lehvi in de buurt van de finish. Rik kon als eerste de drop nemen naar de laatste 150 meter op het grasveld en leek zo de eerste overwinning bij de nieuwelingen in Nederland te kunnen pakken. Maar in de laatste bocht voor de finish presteerde Lehvi het om binnendoor alsnog voorbij Rik te komen en zo als eerste de meet te passeren.

 

Teleurgesteld kwam Rik als tweede binnen, maar bij de prijsuitreiking was hij dat al weer bijna vergeten toen de nieuwe gele leiderstrui werd uitgereikt.

 

Met nog één laatste wedstrijd in Steenwijk te gaan, zijn de kansen op de eindoverwinning van de Topcompetitie zeker toegenomen.