Vul hier uw E-mailadres in:

Verzenden

Home / Winkel / Nieuws / Haltern: eerste overwinning Rik bij U17

Haltern: eerste overwinning Rik bij U17


In Haltern was dit weekend de tweede wedstrijd van de NRW-cup.

 

Op een leuk parcours van 4,5 km met de nodige hoogteverschillen kon Rik Jansen op zijn Xtrail zijn vorm testen voor de komende thuiswedstrijd in Groesbeek.

 

Na een kort startrondje kwam hij al naar de voorste positie van het peloton om aan de langste beklimming van het rondje te beginnen. Daar reed hij samen met de leider van het NRW-cup klassement van de U17 (Thomas Prinz) weg van de rest van het veld.

 

Na de eerste ronde pakte Rik voorsprong op Thomas en reed vervolgens steeds verder weg van hem. De benen waren dus beduidend beter dan gisteren in Boom, waar Rik vroegtijdig uitgestapt was. 

 

Het parcours in Haltern lag hem ook beter omdat de beklimmingen wat langer en minder steil/slipperig waren. Er zat wel één hele steile klim in, maar deze kon met de modderbanden goed gereden worden.

 

Na drie ronden was de finish, maar de jury vergat dit aan Rik door te geven. Zo mocht hij (als enige) nog een vierde ronde eraan toevoegen. Voor het resultaat maakt e het allemaal niet uit: de eerste overwinning bij de U17 / nieuwelingen was een feit.

 

 Een mooie generale voor de komende wedstrijd in Groesbeek!