Vul hier uw E-mailadres in:

Verzenden

Home / Winkel / Nieuws / Meyel : Frans en Peter

Meyel : Frans en Peter


Frans Willems,  Meyel  12-12-2010

 

In een prachtige decor, met vuurkorven was een echt Winterse Sfeer gecreëerd om en nabij het Motor Crossparkoers in de Simonshoekse Bossen. Het parkoers lag er ondanks de dooi er goed bij. Snelle passages werden afgewisseld met diverse smalle technische stukken waardoor je goed geconcentreerd moest rijden.

 

Op een brede start op het Motor Cross parkoers was het vanaf het opstellen een zenuwachtig gedoe. Het leek wel of iedereen als eerste de smalle passages wilde bereiken. Meteen na het vertrek was het Ilja Velter en Thomas Funck (D) die zeer gemotiveerd uit de start blokken schoten en enige duw en trek werk niet schuwden.  Frans kon als derde hun gevecht goed afkijken en geen risico’s nemen. Bij de eerste mogelijkheid kon Frans naar plek twee en even later naar de kop rijden. Na de eerste doorkomst zag Frans, Peter Hofmans in zijn wiel opduiken en niet veel daarna zat Frans op de tweede plek te rijden. Frans zijn concurrenten voor het Klassement volgden op korte achterstand. Hofmans is op dit soort omlopen op zijn best, hij gaat hard door de bochten en kan dan telkens voorsprong nemen op Frans. Het kostte moeite om de gaten dicht te rijden. Bij de eerste achterblijver lukt het Hoffmans om deze voor een moeilijk stukje te passeren en neemt meteen een voorsprong wat niet meer meteen dicht te rijden is. Frans komt zelfs niet meer in zijn wiel maar het heeft wel een goed mikpunt om het gat niet zo groot te laten worden waardoor Frans goede zaken voor het klassement kan doen. Reitz reed rond in derde positie met kort daarop gevolgd door Zewe en Velter. Door een niet onzachte aanraking met een boom viel Reitz terug naar de achtergrond. Frans zijn concurrent voor het klassement Marc Zewe (D) kreeg de derde plek in zijn schoot geworpen. Hoffmans bleef het tempo goed onderhouden waardoor Frans geen meter dichterbij kon komen waardoor een tweede plek was het maximaal haalbare waar Frans na afloop tevreden mee mocht zijn. Marc Zewe werd derde voor Velter en de ongelukkig Reitz werd nog vijfde.

 

 

Peter Alders, Meyel 12-12-2010
 
Het parcour lag er buiten verwachting mooi bij, de vorst was uit de grond en nagenoeg geen modderplassen, dus het zou een heel snelle wedstrijd worden. Peter had meteen kopstart gevolgd door Jos Bongers, maar Jos kon Peter niet in het wiel blijven waardoor er na 1 ronde al een klein gat was. Maar Jos werd toen al snel ingehaald door Rick van Dijk en beiden gingen achter Peter aan. Ook Rick en Jos samen konden niet inlopen op Peter. Weer een ronde later zag Peter dat Jos alleen reed en dacht dat Rick pech had, maar achteraf bleek dat toch niet zo te zijn. Ook nu weer reed Peter ronde op ronde sneller als Jos, met als gevolg dat Peter weer 1e werd met een voorsprong van 1min en 46 sec. Mooi gereden en een 3e overwinning op rij.