Vul hier uw E-mailadres in:

Verzenden

Home / Winkel / Nieuws / “Paasbike”-wedstrijden in Nieuwkuijk

“Paasbike”-wedstrijden in Nieuwkuijk


Op de eerste en tweede Paasdag werden de “Paasbike”-wedstrijden in Nieuwkuijk verreden.

Eerste Paasdag reed Rick Janssen voor het Xtrail team bij de nieuwelingen. Rick had een goede start en zat voorin. In de tweede helft van de rit kwam hij echter ten val en moest opgeven.

Op tweede Paasdag reed  Dave Vermazeren uit Horst zijn eerste KNWU-wedstrijd van dit jaar. Daarom moest hij achter in het veld starten. Van de ruim 40 deelnemers wist hij een 21e plek te veroveren. Dit kan alleen maar beter worden…

Ook Roel van Houtum moest achteraan starten bij de Masters 30+. Na een halve ronde kwam hij al op een 10e plek door. Roel was nog maar amper gewend aan zijn nieuwe carbon-29er, maar finishte ermee op een heel keurige 3e plek. Een podiumplaats met bloemen en een medaille!!   Proficat Roel!!

Bij de Masters 40+ moesten ook Frans Willems en Peter Alders achteraan starten. Peter had een betere start, maar Frans kwam van achteren en vond halverwege de wedstrijd het wiel van Peter. Ze lagen toen rond de 25e plek in een rennersveld van ruim honderd deelnemers. Frans reed nog op de 26 inch Xtrail. Dit was echter geen belemmering voor Frans om Peter voorbij te gaan en uiteindelijk op een mooie 22e plaats te finishen. Peter had weinig geluk met zijn hagelnieuwe 29er Xtrail; na een schuivertje verloor hij al enkele plekken. Toen er daarna een boom de single-track overstak, ging Peter hard onderuit. Een slag in het achterwiel en een afgerukte bar-end waren het gevolg. Waarschijnlijk hield hij er ook nog wel wat blauwe plekken aan over… Peter werd toch nog 33e.