Vul hier uw E-mailadres in:

Verzenden

Home / Winkel / Nieuws / Rik eindwinnaar Dynasys MTB-topcompetitie

Rik eindwinnaar Dynasys MTB-topcompetitieTijdens de finale van de Dynasys MTB-topcompetitie afgelopen weekend in Steenwijk heeft Rik Jansen (nieuweling) de tweede plaats in de wacht weten te slepen. Met deze uitslag kon hij als eindwinnaar van de competitie gehuldigd worden. Een mooie overwinning voor het XTrail team, dat hiermee  de belangrijkste prijs (op het Nederlands kampioenschap na) heeft binnengehaald.

 

Rik stond met een goede vorm aan de start en nam ook de leiding in de wedstrijd. Alleen de nederlands kampioen (Milan Vader) kon hem volgen, maar die had weinig behoefte om veel kopwerk te doen. Rik bleef echter gewoon doorrijden, om te voorkomen dat er nog anderen zouden terugkomen. Helaas kreeg hij in de laatste ronde kramp in zijn been waardoor hij wat gas moest terugnemen en Milan een gaatje kon slaan. Even leek Rik toch nog terug te kunnen komen, maar een tweede krampaanval verhinderde dat. Het vasthouden van de tweede plaats was nu het belangrijkste doel en dat lukte gelukkig, al kwam de nummer drie nog gevaarlijk dichtbij.

 

Rik, namens iedereen van Fietssportief van harte gefeliciteerd met deze mooie eind-overwinning van de Dynasys MTB-topcompetitie.