Vul hier uw E-mailadres in:

Verzenden

Roel van Houtum


20-12-2010; Roel van Houtum (foto) verhaalt over zijn winterperiode (tot nu toe).

 

Begin oktober ben ik vrij direct na het NK marathon begonnen met veldritten in een categorie hoger dan ik gewend ben van het atb'en. Ik rijd in de winter bij de elite in het veld. Afgelopen seizoen nog een aantal top 5 plaatsen behaald waardoor ik van mening ben dat ik  het nog een jaartje in deze categorie moet proberen.

 

Gelijk vanaf de start van het seizoen heb ik gemerkt dat het deze winter moeilijk zal worden om weer top 5 te scoren. De eerste maand was lastig. Ik kon niet mee over. Werd simpelweg uit de wielen gereden. De oorzaak is me bekend, minder trainingsarbeid en meer andere dingen aan mijn hoofd dan voorheen.  Ik fiets heel graag maar een koers rijden in de achtergrond doet me toch zeer. Ik voelde me gewoon niet happy bij de wedstrijden.  Na oktober heb ik beslist om een maandje geen koersen te rijden om plezier en rust terug te vinden in de combinatie werk, thuis en training.

 

Dat is tot nu toe een goede keuze. Ik hoef me nu niet druk te maken als ik door slecht weer of drukte op werk niet kan trainen. Al snel wilde ik toch iets meer gaan fietsen. Heb een paar toertochten gereden en wat "gespeeld". Alles mag en niets moet. Begin december heb ik mijn eerste cross weer gereden. Gelukkig is het nu besneeuwd en glad waardoor het bij de crossen veel op techniek aankomt en iets minder op het harde fietsen. Sturen vergaat niet, zelfs al is de conditie minder scherp. Ondertussen ben ik wedstrijden verder en heb ik op een "ontspannen" manier een 5e, 6e en 15e plaats gehaald. Vooral heb ik weer zin om te fietsen, jammer dat ik alleen in het weekend buiten kan fietsen. In het donker is het te gevaarlijk..... 

 

Komende weken zal afhankelijk zijn van het weer. Zodra de sneeuw weg is kan ik 's avonds op de weg trainen. Anders moet ik op een andere manier mijn conditie onderhouden. Gelukkig kunnen we op dinsdag verlicht trainen met onze wielerclub. Ook wil ik nog wel een keer mijn hardloopschoenen aantrekken. De weekenden bestaan meestal uit een training op zaterdagochtend in de Drunense Duinen en een cross of ATB koers op zondag.  

 

 

GR Roel