Vul hier uw E-mailadres in:

Verzenden

Home / Winkel / Nieuws / Sharck Attack Marathon, Saalhausen Duitsland, 14 mei 2011.

Sharck Attack Marathon, Saalhausen Duitsland, 14 mei 2011.


Na een halve dag werken en een lunch bij Frans Willems waren Frans en Roel van Houtum vertrokken richting Duitsland voor de Sharck Attack Marathon. Voor Roel de eerste echte marathon van het seizoen omdat hij de opener in Kellerwald gemist had. Voor de andere teamleden alweer de 2e marathon van het RWP klassement.  Na wat oponthoud onderweg waren we goed bij het hotel aangekomen waar Ad en Bas van de Vorst ook waren. Snel inchecken, omkleden en dan nog een rondje fietsen. We hebben de finish omloop gezamenlijk gereden. Af en toe beetje versnellen maar vooral de spieren lekker losrijden. Voor Roel was het ook vooral testen op de nieuwe 29er van het team, wat goed is bevallen.  Na het ommetje zagen we ook onze teammaten Mark Rongen en Peter van Es met hun vrouwen bij de inschrijving.

 

's Avonds naar Lennestadt gereden om een restaurant te zoeken voor de nodige koolhydraten. Uiteindelijk hebben we een pizzeria gevonden voor een goede salade en pasta of natuurlijk pizza. Gesponsord door Ad, waarvoor dank!! Nadien hebben we in de bar van het hotel nog een drankje genomen en zijn op tijd gaan slapen. Om 06.30 wachtte immers het ontbijt. 

 

We waren op tijd bij de start aanwezig om zo met zijn allen vooraan te staan. Altijd goed voor de "foto momenten". Na de start een rondje door het dorp om vervolgens een klim op te rijden waar we werden "losgelaten".

Op de eerste lange klim kwam je al snel op je plaats. Voor Mark en Roel was dat net achter de eerste groep, de rest iets verderop in het grote peloton. De koers was nog lang. 93 km en 3200 hoogtemeters, het meeste aan hoogtemeters per strekkende kilometer wat je in de buurt van Nederland kunt vinden. 

 

Bij de verzorging stonden onze supporters, de vrouwen van Mark en Peter, eigenaar Fietssportief Paul Bol en Ad vd Vorst voor de nodige drank en aanmoedigingen.

Ondertussen ging de koers door. Mark en Roel reden lang bij elkaar; Mark de betere daler en Roel de snellere klimmer. Zo konden ze samen het tempo hoog genoeg houden om niemand van achteren te laten terug keren. Peter, Frans en Bas reden ook bij elkaar in de buurt.  

 

Bas had als opdracht om deze wedstrijd als een training te zien. Na de nodige verplichte pauzes vanwege krampen, valpartijtje  en andere (sanitaire) ongemakken kwam iedereen binnen.

 

Uiteindelijk hebben we 3 renners op het podium gehad in de diverse leeftijdsklasse.  Het team van Fietssportief  heeft naar tevredenheid gepresteerd en punten verzameld voor de

RWP-Cup. Vol goed moed naar de volgende RWP marathon, de “Ardennen Trophy”.

 

Uitslagen:

Roel                 Algemeen  8e                Senioren 30+    4e                    Tijd   4.28.50

Mark                Algemeen  11e              Senioren 40+   1e                     Tijd   4.35.19

Peter                Algemeen  35e             Senioren 40+   5e                     Tijd   4.55.09

Frans               Algemeen  45e             Senioren 40+   7e                    Tijd   5.04.50

Bas                  Algemeen  51e             Elite/Beloften  15e                    Tijd   5.12.09