Vul hier uw E-mailadres in:

Verzenden

Home / Winkel / Nieuws / Trainingswedstrijd Rik in Havelterberg.

Trainingswedstrijd Rik in Havelterberg.


In Havelterberg was een eerste landelijke wedstrijd waarin Rik Jansen (Xtrail Fietssportief Team)  zijn krachten kon meten met een aantal nieuwelingen die dit jaar in zijn categorie uitkomen. Daarnaast stonden er ook junioren en senioren aan de start, waardoor er in totaal ruim 100 deelnemers gelijktijdig vertrokken.

Het RABO talent Henk-Jaap Moorlag nam direct de koppositie van de hele meute. Daarachter volgde een lang lint van moutainbikers uit de verschillende categorieën. Al snel ontstonden er verschillende groepjes die met een hoog tempo over de smalle slingerpaadjes en de wat bredere zandpaden reden. Ook Rik kon samen met twee andere renners de hele wedstrijd samen rijden. Na zo’n drie kwartier wilde Rik zijn tempo verhogen, er van uitgaande dat er een kwartiertje gereden moest worden. Hij pakte een voorsprong van een tiental seconden op de andere rijders van zijn groepje en haalde zelfs een paar rijders in. Helaas bleek dat de organisatie er vandaag veel zin in had, zodat men besloot de wedstrijd te verlengen. In plaats van de geplande 60 minuten, moest nu bijna 75 minuten gereden worden. Doordat Rik weer wat gas terugnam, kwamen de eerder geloste en ingehaalde renners weer terug. In de laatste ronde herpakte hij zijn hogere tempo en kon zo toch nog zijn directe concurrenten voorblijven.

In de uiteindelijke uitslag werd Rik 2e in de categorie Nieuwelingen/Junioren en was hij de eerste nieuweling. In de totaal uitslag eindigde hij op de 22e plaats met ruim 80 man achter zich.