Vul hier uw E-mailadres in:

Verzenden

Home / Winkel / Nieuws / Wedstrijden Blerick 19 dec.

Wedstrijden Blerick 19 dec.


Verslag van de cyclecrosswedstrijd te Blerick 19-12-2010

 

Voor de wedstrijd van Blerick was Frans Willems al vroeg uit bed om de oprit sneeuwvrij te maken en te kijken of de wegen begaanbaar waren om naar Limburg af te reizen. Gelukkig was de provinciale weg sneeuwvrij. Hij wilde extra vroeg vertrekken om op het gemak te kunnen inrijden. De gladheid viel mee waardoor Frans extra vroeg aanwezig was waardoor een goede warming up op het parcours uitgevoerd kon worden. Het gevoel om over de sneeuw te rijden was meteen goed. De parcoursbouwers van TWC Olympia uit Baarlo zorgen al jaren voor het uitzetten van het parcours en besteden hier erg veel zorg aan. In iedere bocht werd zand gegooid. Zelfs tijdens de wedstrijd werd het parkoers onderhouden.

Tegenslag bij het plaatsen van de jurywagen zorgde ervoor dat de wedstrijden met een vertraging van 45 minuten van start konden gaan. Bij sneeuwval is het altijd moeilijk een startplek te zoeken. Dit jaar was het niet anders. Bij de finish voor een maïsveld met een spoor werd er gestart en bij ijzige omstandigheden is het belangrijk om snel te vertrekken. De benen voelden goed om er meteen vol tegen aan te gaan. Goed kijken wie er bij de amateurs als eerste weg is en dan hetzelfde spoor kiezen. Als leider van het klassement heb je het voordeel om de startplek te kiezen. Door fel te starten kon Frans als eerste het veld in met Marc Zewe (D)  in het wiel. Ze werden gevolgd door Gunter Reitz (D),Thomas Funck (D) en Pascal Alleleijn. Meteen was het opletten; op een snel paadje was er een ijsstrook ontstaan en een boom kon net niet meer ontweken worden, maar met een schaafwond meer, kon Frans toch de koppositie behouden. Frans ging het tempo op de hellingen flink opvoeren en nam in de afdalingen hier en daar wat risico om zo proberen weg te rijden. In de bochten viel de gladheid door het goede strooiwerk behoorlijk mee. Er zat meer gevaar op de rechte stukken waar het achterwiel diverse keren weg schoof. Na de eerste doorkomst zat alleen Zewe nog in het wiel van Frans; de overige deelnemers zaten op een behoorlijk achterstand. Het was moeilijk om te passeren en door het tempo op de rechte stroken op te voeren en laat te remmen was inhalen eigenlijk onmogelijk. Zewe bleef tot ieders verrassing bij Frans in het wiel en wat hij ook probeerde om hem eraf te rijden het lukte niet echt. Op twee ronden voor de finish werd een andere tactiek toegepast. Op de smalle stukken wat herstellen en op de rechte stukken nog meer druk zetten en de bochtige stukken daarna wat extra risico nemen. Zewe (D) schoof in een van de technisch bochten net voor een helling onderuit waardoor Frans de laatste anderhalve ronde met wat minder risico kon rijden om zijn eerste overwinning van het seizoen veilig te stellen. Door deze overwinning kwam Frans steviger aan de leiding in het klassement bij de Masters van de Mullerner-Vastgoed-Competitie.

 

 

Wedstrijdverslag Blerick  MTB Masters 19-12-2010

 

Je kon zondag zeker spreken van een wintercompetitie met deze hoeveelheid sneeuw en een temperatuur onder nul. Maar de organisatie had goed werk geleverd, want waar het extreem glad was hadden ze zand gestrooid, dus echt gevaarlijke stukken zaten er bijna niet in. De start bij de masters MTB ging voor Peter Alders goed, want hij had meteen kopstart met Jos Bongers in zijn wiel. Maar al in de 1e ronde sloot Rick v. Dijk aan, die op dat moment op de 2e positie ging rijden. Deze volgorde bleef zo totdat Jos in ronde 4 onderuit ging en daardoor niet meer kon aansluiten bij Peter en Rick. Nu was het voor Peter zaak om ook tijdens de laatste ronde de koppositie te behouden. Dus op plaatsen waar men eventueel ingehaald zou kunnen worden hard rijden en op smalle single tracks weer herstellen. Dat ging best goed, tot de laatste bocht voor de finish toen Rick de binnenbocht nam, Peter wegduwde en dus won. Best wel jammer, de hele wedstrijd op kop gereden en dan 25 meter voor de finish de 1e plaats op deze manier afgeven. Toch deed Peter voor het klassement goede zaken, omdat Rick daar niet aan meedoet en de voorsprong op Jos opbouwde naar 35 punten.